tiistai 5. elokuuta 2014

RUNOMIKKI AUKI KATTOTERASSILLA 23.8.2014

KATTOTERASSILTA KAJAHTAA


Möysän baari alkaa muotoutua lahtelaisen lavarunouden tärkeäksi estradiksi. SM- puulaakikarsintoja on nyt järjestetty kahtena peräkkäisenä vuonna ja Lahti on myös ensi vuonn, tammikuussa 2015 karsintakaupunki,

Sitä ennen kuitenkin rentoillaan runouden parissa ilman paremmuusjärjestystä ja toivon mukaan runsaan yleisön edessä.

Möysäläiseen tapaan: kuka tahansa voi tulla esittämään omia runojaan Möysän runoestraadille.

Viime vuoden elokuussa pidettiin kattoterassilla Runopuulaaki ja se saavutti myös suuren suosion. Kisaajia oli liki kaksikymmentä. Tänä vuonna kattoteranssilla runoillaan ilman tuomareita ja pisteytystä.

Sekä konkarirunoilijat että vähemmän esiintyneet ovat olleet tähän ratkaisuun tyytyväisiä. Puulaakikisa väreilee aina jännitystä ja esiintymispaineita erilailla kuin avoin runomikki.

Möysän elokuinen Runopuulaaki tullaan jatkossakin pitämään Runomikki Auki-tapahtumana, ilman kisaa, näin yhä useampi saa mahdollisuuden saada runonsa kuuluville elävän yleisön edessä.

RUNOMIKKI AUKI LA 23.8. klo 16 alkaen. 
Ilmoittautumiset lealiisa.duurisointu@gmail.com tai puolta tuntia aikaisemmin paikan päällä.Kattoterassin runopuulaaki 2013 photo: Markus Kuoppala

Valtakunnallistakin kiitosta saanut möysäläinen runoiluilmapiiri muuttuu elokuussa vieläkin rennommaksi. Runoilijat saavat kohdata yleisönsä ilman minkäänlaisia menestymispaineita ja vuorovaikutus syntyy taivasalla, ilman kattoa ja aikarajoituksia.

Runomikki Auki- tapahtuman muusikkovieraana on lauluntekijä Teea Aarnio Helsingistä. Teea Aarnio on ihastuttanut lahtelaisia aiemmin mm Miikka Kallio Bandin solistina. Terassille Teea saapuu mandoliinin, ukulelen ja omien biisiensä kanssa. Kuuntele ennakkoon Teea Aarnion musaa You Tubesta:

TEEA AARNIO: AAVIKKOMIES


KATSAUS KULUNEESEEN PUULAAKIVUOTEEN 2014


Möysän Runopuulaaki avasi puulaakivuoden helmikuussa. Tupa oli täynnä runon ystäviä ja kisaajia oli täydet 15. Kaukaisimmat runoilijat kisassa olivat Jere Vartiainen Oulusta ja Tomi Astikainen kaikkialta maailmasta. Jatkoon runoili lahtelainen Ina Hurskainen, joka edusti aluettamme ansiokkaasti Kuopiossa 25.5. pidetyissä sm-runopuulaakikisoissa. Lahden Runopuulaaki kuvina Lahden Runomaratonin kuvagalleriasta tästä


Jere Vartiainen Möysä areenalla helmikuu 2014 photo: Alexander Korolew


Möysän Runopuulaaki-järjestäjä/juontaja Lealiisa Kivikari osallistui Kuopion runofestivaaleille ja avasi sm-kisan nollarunoilijana.

Hallitseva Runopuulaaki-mestari on tällä hetkellä monen karsintakierroksen, kapakan ja kipuilun kautta runoilija Jere Vartiainen. Hän edustaa siis Suomea mm-slameissä Ranskassa kesäkuussa 2015. Jere Vartiaiselta on juuri ilmestynyt esikoiskokoelma "Kirjoitan tämän kärpäspaperille, eikä se tarkoita paljon mitään", Jeren blogiin Words Like Turds pääset tästä

Poetry Slamin mm-kisoissa Suomea edusti viime vuoden SM-voittaja jyväskyläläinen runoilija Mari Laaksonen ja sijoittuin hienosti yhdeksännelle sijalle. Valtakunnalliset Runopuulaakiuutiset löydät parhaiten Runokukkojen sivuilta tästä.
Runonhaudutusmyssy päähän! ja kohti runomikkiä
 (c) LealiisaKEi kommentteja:

Lähetä kommentti